TARİHİ YARIMADA’YA KAHVE MÜZESİ GELİYOR...

İstanbul tarihinin de en önemli miraslarından biri olan “Beta Yeni Han”; geleneksel Türk lezzetlerini yerli ve yabancı ziyaretçilere seçkin bir atmosferle sunan modern bir alışveriş merkezi olarak Tarihi Yarımada’ya renk katıyor!

TARİHİ YARIMADA’YA KAHVE MÜZESİ GELİYOR...

Beta Yeni Han, ait olduğu topraklara ve kültüre duyduğu derin saygı ve sevgi ile bünyesinde yer alan mağazaları turistlerin uğrak noktası yapmayı her zaman önceliğinde bulunduruyor. Türk gastronomisinin turistik temsilcileri diyebileceğimiz tüm lezzetleri en özel ve geleneksel şekilde sunan Beta Yeni Han; bu amacını sürdürülebilir yapmak için de yenilenmek ve farklı oluşumlara imza atmak için özel bir çaba sarf ediyor. Mevcut ziyaretçilerine, yeni bir deneyim kazandırma isteğiyle hayata geçirdiği Kahve Müzesi de bunlardan biri... Her ziyaretçinin tutkusu olan kahvenin hikayesi, dönüşümü ve temsil ettiği kültürleri tüm detaylarıyla anlatacak olan müze proje aşamasında ve yoğun bir araştırma sürecinde olup, en kısa zamanda yapımına başlanıp misafirlerini ağırlamaya başlayacak.


Beta Yeni Han misafirleri, gösterişli mimarinin yanı sıra birbirinden farklı lezzetlere de tek noktadan ulaşabiliyor. 100’e yakın dünya çayına ev sahipliği yapan Beta Tea House ve dünyanın en seçkin kahve çekirdeklerinden elde edilen kahvelerinin yanı sıra Mihrimah Sultan, Kumda Kahve gibi geleneksel Türk kahvelerini de özenle sunan A’la Kahve Evi, çay ve kahve severleri cezbediyor. Baharat tutkunları ise, Türk gastronomi kültürünün en değerli temsilcisi olan baharatlarıyla ünlü Belita Baharatçısı’nda kısa bir molanın ardından dünyaca ünlü lezzetimiz Türk lokumunu dünyaya ulaştıran Hacı Ali Lokumcusu ve tatlı sevenlerin vazgeçilmezi olan Benuta Çikolatacısı’nda tadım yaparak ziyaretlerini zirveye taşıyorlar.

TARİHİ YARIMADA’YA KAHVE MÜZESİ GELİYOR...

Beta Yeni Han Hakkında:

İstanbul Eminönü’nün mimari ve görsel zarafetini uluslararası boyutta sergileyen, Osmanlı döneminden kalan görkemli yapının, günümüzün çağdaş dinamizmiyle kusursuz bir şekilde renovasyonu ile bugün önemli bir tarihi mirasın devamlılığı sağlanıyor. Renovasyon kapsamında hanı en yeni, en üstün teknik alt yapıyla donatan Beta Gıda, tüm restorasyon sürecini Eminönü’ndeki hanların, var olunan hanın tarihi ve kültürel yapısını araştırarak, aslına sadık kalarak yürüttü. Tahtakale Mahallesi’nde yer alan Han, o dönemde Tahmis adı ile anılan tek han olup İstanbul’da kahvenin ilk işlendiği, depolandığı, kavrulduğu, öğütüldüğü ve satıldığı yer olarak bilinmektedir. Han içerisinde İstanbul’un eski yer altı tünellerinden biri de yer almaktadır.



Beta Tea Hakkında:

Beta Tea, 1978 yılında Adana'da kurulmuştur. Türkiye'ye ithal çayı getiren ilk firma olan Beta Gıda, Türk tüketicisini farklı bir damak tadıyla tanıştırmıştır. 1987’de ilk çay ithalatını yaptıktan sonra 1994’de Orta Asya pazarına girip, 2010 yılında da Irak ile Ortadoğu pazarına giriş yapmıştır. Trabzon’ da bir çay işleme tesisi bulunan, dünya çay borsalarında en yüksek alımları yapan firmalar arasında yer alan, Siyah Çay’dan Beyaz Çay’a, Oolong Çay’ından Nar Çay’ına kadar 500’e yakın çay çeşidini tüketicilere ulaştıran Beta Çay 2014 yılında Euromonitor verilerine göre dünyanın 12. Çay firması olmuştur. Türkiye’de sektördeki ilk ARGE merkezini oluşturan Beta Gıda bugün Azerbaycan, Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan, Rusya ve Irak gibi ülkelerde markalarıyla pazarın en büyük oyuncusudur. Amerika, Orta Doğu ve Doğu Avrupa pazarında ise büyümeye devam etmektedir. 2018 yılında ilk Beta Tea House şubesinin açılışı ile dünya çaylarını özel sunumlarla birleştirerek müşteri deneyim noktalarını hayata geçirmiştir.

Bu haber SNOB MAGAZİN tarafından hazırlanmış olup Editörler tarafından hazırlanarak servis edilmiştir. Bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekli ile servis edilmektedir. Bu nedenle haberin farklı kanyaklarda değiştirilerek yayınlanması SNOB MAGAZİN sorumluluğunda değildir. Kaynak göstermeden haber ve görsel alınması yasaktır.
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış